AMINTIRI DIN APUSENI

AMINTIRI DIN APUSENI

Translate

Sfinții Ardealului

De 21 octombrie, la prăznuirea Sfinților Ardealului, mărturisitori și mucenici pentru credință, m-a cuprins dorul de adevărurile mari și uitate ale neamului meu. Cele despre care nu prea mai vorbim niciodată...

Ziua aceasta, binecuvântată cu soare blând de toamnă, m-a găsit departe de locurile propovăduirii lor, dar nu și de purtarea lor de grijă.
Am aflat chipurile Sfinților cuvioși mărturisitori Visarion Sarai și Sofronie de la Cioara și aici la noi, pe arcadele celei mai vechi mănăstiri a Bucureștilor, Radu Vodă.

"O, fericită treime de sfinți mărturisitori, Visarioane, Sofronie și mucenice Oprea, care cu multă îndrăzneală ați apărat credința ortodoxă și crucea pătimirii voastre ați dus-o până la capăt ! Fericiți sunteți că Bunul Dumnezeu s-a milostivit de strădaniile voastre cele sfinte pentru credința strămoșească și a adus, până în cele din urmă, în staulul Bisericii mame pe toți cei abătuți de la Sfânta Ortodoxie. Rugați-vă neîncetat lui Hristos, Dumnezeului nostru, pentru desăvârșirea acestei reîntoarceri, pentru ca toți, un singur suflet având și o singură credință mărturisind, să cântăm Preasfintei Treimi împreună cu voi : Aliluia !"
Nu mai am nimic de adăugat.
Doar iubire și binecuvântare.

Mai multe despre viața și lucrarea Sfinților Mărturisitori puteți afla aici:
http://amintiridinapuseni.blogspot.ro/2013/10/ocrotitorii-apusenilor.html
http://evz.ro/sfintii-ardealului-sfintii-inchisorilor.html

Și mai cu seamă
https://doxologia.ro/ceaslov/acatiste/acatistul-sfintilor-marturisitori-visarion-sofronie-al-mucenicului-oprea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu