Noului An

Noului An i se cade să fie primit cu veselie.
Sper că ați petrecut vacanțe frumoase...
O zăpadă ca în vremurile copilăriei a albit locul, ca să fie sat frumos și curat în jur și pentru cei ce n-au putut părăsi orașele...
Și apoi, acum avem net. Abia începe ziua, și mi se umplu ochii de imaginea Apusenilor Albi, și sufletul de dor...
Nu e la fel iarna online cu iarna pe uliță...
Se vede, e drept, zăpadă și se aud colinde, dar...
Dar nu miroase a foc de lemne, și nici a cozonaci proaspăt scoși din cuptor.
Și mai e ceva, fiorul acela de pace pe care simțurile nu-l pot surprinde, nici mintea pricepe.
Așa că sper că ați întâmpinat Anul cel Nou unde vă era inima acasă.

Noului An i se cuvine încrederea noastră.
Iubesc anul care începe, cu speranțele ce abia se simt mijind, și care vor deveni peste câteva luni abia vise, și poate, peste ceva ani, realitate.
Iubesc anul care începe, cu sentimentul acela că poți lua tot de la cap, mai bine, pe o pagină curată a calendarului, proaspătă ca aerul geros al lui Ianuarie.
Iubesc anul care începe, și mă rog ca Domnul să-l binecuvânteze și să fie un an bun, frumos, folositor, bine întocmit, bine rânduit, bine cumpănit...



Cerându-mi iertare de la voi toți și de la fiecare în parte că nu v-am scris până în această a șasea zi a anului, vă doresc, dragii mei, să vă bucurați de Anul cel Nou. Să fiți sănătoși, liniștiți și luminați, să vă înflorească primăvara, să vă însorească vara, să vă fie toamna plină de roade și iarna de pace și de veselie.

Anume acelora dintre voi ce sunt Ion ori Ioana, pe care îi cunosc, și pe cei pe care nu-i cunosc după nume, ca și acelora dintre apropiații voștri ce poartă numele Sfântului Prooroc și Înaintemergător al Domnului Ioan, nume nelipsit în orice familie, vă doresc să vă petreceți Sfânta zi de Sărbătoare de mâine cu deplină bucurie, și fie ca Sfântul vostru Ocrotitor să vă binecuvânteze întru MULȚI ANI FERICIȚI !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu