AMINTIRI DIN APUSENI

AMINTIRI DIN APUSENI

Translate

"Arheologul" la Cronograf

Documentarul "Arheologul" a fost selecţionat pentru a participa la Festivalul Internaţional de Film Documentar "Cronograf" de la Chişinău, la secţiunea CadRO.
E o mare bucurie pentru mine, deoarece preţuiesc deosebit de mult acest Festival, organizat cu mult succes de atâţia ani, de o echipă atât de inimoasă, şi preţuiesc îndeosebi această secţiune, care reuneşte documentare despre români de pretutindeni.
În special mă bucur că ideile majore cărora domnul Profesor Ciugudean le dă glas în acest film, ca şi însăşi pilda domniei sale, se vor face încă o dată auzite, de data aceasta în faţa unui public la care de obicei nu avem acces, acesta fiind singurul festival de film documentar din Republica Moldova, singura oczie de a ne adresa fraţilor de peste Prut, cu siguranţă confruntaţi cu provocări similare.
La Roşia Montană încă nu e "definitiv primăvară", Apusenii sunt defrişaţi fără cruţare, proiectele acelea de dezvoltare durabilă a regiunii se lasă încă aşteptate, poveştile nu s-au terminat. E deci din ce în ce mai important să ne aducem aminte care ne sunt durerile, care ne sunt valorile, care ne sunt aspiraţiile, care ne e identitatea.

Vă reamintesc că documentarul "Arheologul" a fost difuzat în primăvara anului trecut la TVR Cultural (mulţumim, nu mai e...), a fost deja distins cu Premiul de Imagine(domnului Ion Cristodulo) al Uniunii Cineaştilor din România, şi poate fi vizionat online (aici).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu